Saját villanymotor-gyárat épít a Volvo

2020.12.11. 06:04

A Volvo mintegy 700 millió koronából – ez úgy 68 millió eurónak felel meg – hoz létre új villanymotor-gyártó részleget Skövdében.

Volvo Gent Recharge 11

A több mint kétezer főt foglalkoztató telephelyen jelenleg elsősorban benzinmotorokat és hibrid rendszereket állítanak elő a Volvo személyautók számára, de úgy néz ki, fokozatosan elkezdődik a profilváltás. A cég szóvivője szerint az elektromos hajtásokban alkalmazható villanymotorok gyártásának teljes felfuttatására a 2020-as évek közepéig kerülhet sor.

A tervek a jövőben innen elégítenék ki a Volvo svéd és belga üzemeinek villanymotor-igényét, ami folyamatosan növekszik majd. A korábbi ígéretek szerint a Volvo által eladott autók legalább fele lesz tisztán elektromos, a maradék pedig hibrid hajtású 2025-re.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.