Új villanyautót ígér a Volvo

2021.01.07. 15:30

A Volvo a jelentős érdeklődésre hivatkozva a jelenlegi háromszorosára növeli a villanyautó-gyártást Ghentben, ahol jelenleg az XC40-es készül. Ezzel állítólag a gyár termelésének 60%-át adhatják a villanyautók 2022-től.

xc40recharge ghent

Ehhez persze nem lenne elegendő az XC40 Recharge típus, de egy újabb elektromos Volvót is ígérnek, amely szintén a kisebb modellek számára tervezett CMA platformra épül majd, akár a szintén elektromos Polestar 2, illetve több Geely és Lynk & Co típus. Az eddigi nyilatkozatok alapján úgy tűnik, az egyelőre meg nem nevezett típusnak már nem is lesz belsőégésű motoros változata. Azzal kapcsolatban, hogy miféle modellről lehet szó, egyelőre csak találgatásokat hallani: egyesek szerint egy sportosabb megjelenésű terepjáró-fazonú modell érkezik, mások inkább a Polestar 2-eshez hasonló személyautóra számítanak.

Később újabb elektromos Volvók is érkeznek: úgy tudjuk, 2022-re készül el az XC90 villanyautó-változata, és egy XC20 néven emlegetett kisebb típusról is hallani, amely szintén elektromos hajtással érkezhet.