Továbbra is saját autót fejleszt a Sony

2021.01.13. 10:54

A tavalyi CES egyik legnagyobb durranása volt a Sony autója, a Vision-S, amelyet nagy nevű partnerek egész sorával együttműködve hoztak létre. Akkor arról beszéltek, hogy afféle demó-projektről van szó, amelyben a jövő autóiparnak szánt megoldásait próbálhatja ki a Sony, viszont mostanra komolyabbnak tűnik a japán óriáscég szándéka.

Erre utal legalábbis, hogy az idei, virtuálisan létező CES alkalmából tesztelés közben, közúton mutatták meg a Vision-S-t, amelyet fizikailag Ausztriában próbálgatnak, mivel a szorosan vett járműfejlesztést a Magna Steyr végzi.

Most persze mindenki azt találgatja, hogy ha már végigcsinálják a költséges fejlesztést, pénzt és időt nem kímélve, vajon mi akadálya lehet, hogy gyártásba is küldjék a végeredményt. Hivatalos válasz egyelőre nincsen, de az az érzésünk, hogy ez egy olyan projekt, amely könnyen végződhet úgy, hogy a Sony is a villanyautó-gyártók egyike lesz két vagy három év múlva. A tesztelés bemutatása legalábbis értelmezhető ráutaló magatartásként.

A fejlesztésben egyébként a Sony és a Magna Steyr mellett egy sor jelentős partner is részt vesz, olyan nevek, mint a Bosch, a Continental, a Valeo a ZF vagy a Vodafone. Az autó vezetéstámogató rendszere pedig egy magyar beszállító megoldásán alapul: az AImotive szoftverét alkalmazzák a Vision-S fejlesztői.