A Citroën csúcsmodellje is stílust vált

2021.01.20. 09:04

Az új csúcsmodellről korábban csak hallottunk, most azonban néhány kémfotónak köszönhetően az is kiderült, hogy milyen jellegű terméket kezdett el fejleszteni a Citroën.

Az új C5-ös a C4-eshez hasonlóan valami más, mint amit megszoktunk: érdekes átmenet egy emelt hasú kombi és egy ferde hátú ötajtós között. Ezzel a Citroën egyszerre kerülheti el, hogy házon belüli vetélytársat állítson a hagyományos szedán-stílusú Peugeot 508-asnak, és próbálhat új vásárlóközönséget elérni.

A Citroën megoldása nem egyedi, a Ford is hasonló módon igyekszik új életet lehelni a Mondeóba, ami azt jelzi, hogy a gyártók egy része is belátta, a nagy szedánok piaca a végét járja. Így inkább önként keresnek új utakat, ahogy az egyterűek leváltásánál is tették.

A C5 utód műszaki tartalmában nem várhatók nagy meglepetések: a PSA egyetlen, ebben a méretben rendelkezésére álló kész megoldását alkalmazzák itt is, az EMP2 jelzésű platformot. Ez alapján valószínű, hogy ebből a típusból sem készül tisztán elektromos változat, csak benzines, dízel és hibrid.

A premier időpontjáról egyelőre többféle találgatást is hallani: egyesek szerint már az idén leleplezik az új típust, mások szerint csak 2022-re várható az érkezése.