Elektromos terepjárón dolgozik a Jeep

2021.02.09. 09:03

Konnektoros hibrid már létezik a Jeep Wranglerből – 4xe néven érkezik – de úgy tűnik, a terepjáró-márka nem áll meg itt. A napokban megszellőztették, hogy jön a Wrangler tisztán elektromos változata is.

Egyelőre csak néhány képet közöltek ízelítőképpen: az egyik sötétben mutatja az autót, ezen annyi látható, hogy a hűtőrács nyílásaiba is valamiféle burkolat került. Egy másikon pedig az autó hajtását emelték ki, itt jól látszanak az alvázba épített akkumulátorok, a hagyományos hajtásrendszer elemei mellett. Magyarán úgy tűnik, a hagyományos, mechanikus összkerék-hajtás megtartásával villanyosították a Wranglert.

Úgy tűnik, az elektromos prototípust a hagyományos húsvéti Jeep Safari keretei közt tervezik bemutatni a Moab sivatagban, ahol a márka minden évben felvonultatja az aktuális kínálatot, és emellett rendszeresen készít az alkalomra egyedi autókat is. A sivatagi túrát az idén március 28. és április 3. között tartják, így várhatóan a Wrangler BEV-ről is akkor tudhatunk meg többet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.