A Microsofttal szövetkezik a Volkswagen

2021.02.12. 14:15

Úgy néz ki, a Volkswagen szoftverfejlesztési részlege, a Car.Software a Microsoft segítségével igyekszik hatékonyabbá tenni működését.

vw azure

A részleg vezetője szerint egyebek közt a VW önvezető rendszerének fejlesztéséhez is felhasználják majd a Microsoft megoldásait: a cél egy olyan munkakörnyezet kialakítása lenne, amely egyszerűsíti és gyorsítja a fejlesztők munkáját.

Korábban a Volkswagen csoport egyes részlegei egymástól függetlenül kezdtek az önvezető technológia fejlesztésébe, és nem igazán volt módjuk egyszerűen megosztani a megszerzett tapasztalatokat. Úgy néz ki, az Azure felhő-technológia alkalmazásával egyebek közt ezeket a különálló fejlesztéseket igyekszik hatékonyabban összekötni és összehangolni a cég, anélkül, hogy a jól együttműködő fejlesztőcsoportokat megbontaná.

A VW csoportnak az elmúlt években többször is akadtak problémái a szoftverfejlesztéssel. Egyebek közt ennek is köszönhető, hogy létrejött a márkák felett álló Car.Software részleg, amelynek az autókba épített számítógépeken futó programok lehető leghatékonyabb kifejlesztése lenne a feladata. Ezen a területen a VW hatalmas összeget tervez elkölteni – 27 milliárd eurós keretet határoztak meg a terület rendbetételére és továbbfejlesztésére – és úgy tűnik, a folyamatban fontos szerep jut majd a Microsoft felhő-szolgáltatásának.