Két olcsó villanyautót ígér a Volkswagen

2021.03.07. 07:24

Évente legalább egy új elektromos modell bemutatására készül a Volkswagen, ahogy már a Totalcaron is megírtuk, ezt Ralf Brandstätter vezérigazgató jelentette be. De a hosszú távú projekt nemcsak olyan csúcsmodelleket foglal magában, mint a Project Trinity. Kilátásba helyezték ugyanis olcsó villanyautók piacra dobását.

Miközben továbbra is komoly pénzeket locsolnak a MEB platformra épülő elektromos modellek fejlesztésébe, a terv szerint hamarosan elkészülhet a MEB Lite padlólemez is. Nevéből nem nehéz kitalálni, hogy ez szolgálhat majd alapul a jövőbeli olcsóbb típusoknak. Azt ígérik, hogy ez a platform kisebb, legfeljebb 45 kilowattórás akkucsomagok befogadására lesz alkalmas.

A MEB Lite-ra először egy törpeautót és egy kompakt ferdehátút építenek majd fel. Ezek várhatóan az ID1 és az ID2 nevet kapják a keresztségben, és egyelőre a hagyományos hajtású Polo és T-Cross mellé kerülnek a kínálatban. Átveszik viszont az e-Up helyét, vagyis ezek jelentik a beugrót az elektromos Volkswagenek világába. Mindezt feltehetőleg 17 és 22 ezer font közötti alapáron, ami 7,3-9,3 millió forintot jelent a jelenlegi viszonyok mellett. Összehasonlításképp: az ID3 jelenleg 14 millió fölött kapható.

Természetesen nemcsak Volkswagen emblémával ellátott gépek épülhetnek a MEB Lite-ra. A konszern többi márkája is felhúzhatja rá saját jóárasított villanyautóit, így elsősorban Škodákat, Seatokat és Cuprákat remélhetünk ebben a szegmensben.