Ezzel a külsővel megy szériagyártásba a BMW i4

2021.03.17. 16:05

Egy keveset módosítottak a tavaly bemutatott koncepcióhoz képest, de a végleges, gyártásba kerülő i4-essel sem a márka régi híveinek kedveskedik a BMW. Az orra ha lehet, még borzasztóbb, mint volt, máskülönben egy kortárs kínálatba szépen belesimuló négyajtós lett az i-sorozat legújabb darabja.

Azt már a koncepció tavalyi bemutatójakor elmondták a BMW-nél, hogy olyan nagyot a továbbiakban nem terveznek faragni a külsején. Ezek után a szerda délelőtt tartott bemutatón, amelyen csak az i4 külsejét leplezték le, olyan nagy meglepetés tényleg nem érte a közönséget. A korábban még nagyobb nyitásokkal, sportosabbra/vadabbra tagolt orr szolidabb lett valamelyest, ahogy a hátsó lámpák vastagításával is a visszafogottság felé mozdult el a forma. Hogy milyen lehetne ez a forma kisebb orrlukakkal, arról itt elmélkedtünk korábban, de most már látszik: hiába.

A tisztán elektromos i4 az idén már mindenképp rendelhető lesz, várhatóan ősszel indul az értékesítése, és ugyan a külső leleplezésén túl nem sok infót osztott most meg róla a BMW, azt már tudni, hogy a legerősebb változata 390 KW-os, azaz 530 lóerős lesz, négy másodperc alatt lesz meg neki a 0-100 és WLTP szerint 590 kilométer körül alakul majd a hatótávja. Ennél részletesebb adatokat a következő hetekben oszt majd meg BMW.