Jön az elektromos Porsche Macan Audi testvére

2021.03.19. 11:09

Az ígéretesebb kategóriákban gyorsan fejlődik az Audi villanyautó-kínálata. Az SUV-választék az E-tron után az idén a kisebb Q4 E-tronnal bővül majd, ám már most beszélnek egy harmadik típus, a Q6 E-tron érkezéséről.

q5 etron

Ez a típus, amelyet az Audi vezérigazgatója említett meg a napokban, állítólag a Porsche Macan következő, elektromos generációjának Audi megfelelője lesz. Műszaki alapjait az új, prémium-modellek számára tervezett PPE platform adja, amelyet a Porsche és az Audi már közösen fejlesztett ki, a gyártását pedig Ingolstadtban, az Audi központi üzemében tervezik elindítani.

Úgy tudjuk, a Porsche változat lesz a drágább, és az is mutatkozhat be elsőnek, de az Audi is bemutatja a Q6 E-tront még 2022 során. Állítólag az Audi és a Porsche is hasonló taktikát követ: a ma ismert, benzines Macan és az Audi Q5 egyaránt gyártásban marad az elektromos modellek mellett, de hosszabb távon a villamos hajtású modelleket szánják a benzinesek utódjának.

macan e

Az Audi esetében a jelenlegi Q5 legalább 2024-ig maradhat gyártásban, így addig még eldöntheti a cég vezetése a piac reakcióját látva, hogy a Q6 E-tron váltja-e a hagyományos hajtású típust, vagy kifejlesztenek egy következő benzines modellt is.