Már itthon is megrendelhető a Toyota Yaris Cross

2021.05.06. 06:16

A Yaris Cross nem a legszerencsésebb Toyota típus: tavaly a koronavírus-járvány miatt csúszott vagy másfél hónapot a premierje – eredetileg a Genfi Autószalonon tartották volna, ami elmaradt – aztán nyilván a gyártás beindítása is hasonló okokból csúszhatott.

A késlekedés azonban nem jelenti, hogy ne érkezne meg egyszer csak. Magyarországon mostantól lehet rendelni a típust, amely időközben Japánban és Ausztráliában már piacra került. Az autó alapára itthon tízezer forint híján 6 millió forint lesz, ezért várhatóan a benzines változatot lehet majd megkapni 120 lóerős 1,5 literes szívómotorral és kézi váltóval. Emellett elérhető lesz a típus fokozatmentes automata váltóval, illetve a Yarisból már ismert hibrid hajtással is, amely 91 lóerős Atkinson ciklusú motorjával 116 lóerős összteljesítményt kínál.

A típus bemutatására roadshow-t is szervez a cég: hat budapesti és 15 vidéki helyszínen mutatják majd be május 18. és június 24. között. Az első szériapéldányokat azonban jóval későbbre ígérik: a Toyota képviselet szerint ezek szeptember előtt biztosan nem jönnek meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.