Újra lesz sportos MG

2021.05.15. 08:10

Az MG még a kínai korszaka előtt szórta tele a kínálatát sportos modellekkel, de az sem igazán mentette meg. Most viszont úgy néz ki, bő másfél évtized után újra előkerül az Xpower jelzés, és vele az ultrasportos megjelenés.

Az utcai MG6 Xpowert egyelőre csak néhány kisebb felbontású képen mutatták meg a Facebook kínai megfelelőjének tekinthető Weibón, de a lényeg ezeken is jól látszik. A hagyományos brit versenyautó-zöld fényezéshez ezúttal erősen eltúlzott sárvédőszélesítések tartoznak, komoly hátsó szárnnyal, elöl pedig nagy légterelő elemekkel.

A műszaki tartalomról egyelőre keveset árultak el, de az MG6 eddig is viszonylag erős motorokkal készült. Készül például egy változat 1,5 literes turbómotor köré épített hibrid hajtáslánccal, ami a gyári adat szerint 305 lóerő csúcsteljesítményű, de a benzinmotorok legerősebbje, a kétliteres turbós négyhengeres is 220 lóerő feletti maximális teljesítményt ad le. Azaz a sportos külsejű Xpower valószínűleg nem puszta parasztvakítás.

Hogy találkozhatunk-e vele Európában? Valószínűleg nem. Az MG márka ugyan épp terjeszkedésben van egyes európai piacokon, de itt elsősorban elektromos hajtású hobbiterepjáró-féleségekkel próbálnak ismét felkerülni a térképre.