Idő előtt kiszivárgott az MG villany-roadstere

2023.04.12. 14:21

Bár a néven kívül a jelenlegi, kínai kézben lévő MG-nek szinte semmi köze a legendás brit elődjéhez, a gyártó mégis úgy döntött, elkészíti az MG TF kétüléses, vászontetős sportautó szellemi örökösét, így tisztelegve a márka múltja előtt. Ebből született meg a Cyberster, mely akár 536 lóerőt és összkerékhajtást ígér.

MG-Cyberster-1

Bár a nemrég kiszivárgott képek alapján a Cyberster egy kicsi és könnyű sportautó benyomását kelti, több mint 4,5 méteres hosszával és két tonna fölötti össztömegével bő 60 centivel nagyobb és csaknem egy egész tonnával nehezebb, mint a TF volt. Kétféle elektromos hajtáslánccal lesz elérhető: a gyengébbik egymotoros, hátsókerekes verzió 310 lóerővel, míg az erősebbik a már említett 536 lóerős összkerekes változat, tengelyenként egy-egy motorral.

MG-Cyberster-2

A Cyberster fekete és piros vászontetővel, illetve 19 vagy 20 colos kéttónusú alufelnikkel is rendelhető lesz, ám sem az áráról, sem az akkupakkjáról, sem a hatótávjáról nincsenek információink. Ismerjük viszont a végsebességét, ami érezhetően nem volt prioritás: a gyengébbik változat 193, míg az erősebb 200 km/h-ig gyorsul.

További részletek várhatóan a jövőheti Shanghai Auto Show-n, a Cyberster hivatalos premierje után érkeznek.

Forrás: carscoops.com