Újra megveheted minden idők legabszurdabb raliautóját

2023.03.25. 05:00

A ralizás aranykorának tartott B csoportos éra egyik legfurcsább szülöttje volt az MG Metro 6R4: egy apró, rövid tengelytávú autó tele nagy szárnyakkal, középen jókora szívó V6-ossal. A már első pillantásra is szokatlan megjelenésű jármű egyes helyszíneken még egész versenyképesnek is bizonyult, ám a rendszeres megbízhatósági problémák miatt sosem jutott ki neki a sikerből.

Ennek ellenére az MG Metro 6R4-nak megvan a maga rajongótábra, így most a walesi székhelyű Motorsport Tools úgy döntött, feléleszti a furcsa raliszörnyet. 2024-ben összesen öt modern 6R4-t szeretnének gyártani, melyek az eredeti WRC modellével szinte teljesen azonos karbonszálas karosszériát kapnak az Innovate Composites jóvoltából.

Bár a kinézet marad a régi, a felszín alatt számos változást, javítást találunk. Az ülések mögött a B8-as Audi S4 3 literes V6-osa kap helyet, melyet 350-ről 450 lóerőre piszkáltak fel. Ezen kívül az autó egy hatsebességes szekvenciális váltót és feltehetően alapos merevítéseket is kapott.

Ha te is szeretnél magadnak egy új 6R4-t, jobb ha tudod: nem lesz olcsó. A minimum ár 295 ezer font (130 millió forint). Az érdeklődők két kivitel közül választhatnak majd: az egyik egy utcai használatra tervezett változat rendes belső térrel, míg a másik egy kifejezetten versenyzésre szánt könnyűsúlyú verzió.

Forrás: autocar.co.uk