A McLaren beszáll az Extreme E-be is

2021.06.13. 13:09

Most, hogy az IndyCarban is megtalálták a helyüket, már meg is van, mi a McLaren következő célja: 2022-ben saját csapatuk lesz az indén indult elektromos tereprali-bajnokságban, az Extrem E-ben. 

tbe

A McLaren Racing vezérigazgatója, Zak Brown egy ideje már hangoztatja, hogy szeretné, ha a Forma-1 mellett a lehető legtöbb nagy nevű szériában jelen lenne a McLaren. Az IndyCarban például már ott vannak, idén futamot is nyertek, és szó van róla, hogy beszállnak a Formula-E-be, vagy a hosszútávú versenyek világbajnokságába, a WEC-be. Idővel várhatóan ezek is eljönnek, azt viszont már most biztosra tudni, hogy jövőre ott lesznek a még csak két fordulót megélt Extreme E-ben

A meglepően hamar jött bejelentésről Brown azt nyilatkozta, félő volt, hogy elfogynak a szabad helyek, ezért kellett gyorsan dönteniük arról, szeretnének-e beszállni. A mezőny már most nagyon sok szálon kötődik a Forma-1-hez. A korábbi világbajnok Nico Rosbergnek, valamint a címvédő Lewis Hamiltonnak is van itt csapata, a versenyzők közt pedig ott van a korábbi világbajnok, Jenson Button is. Hogy a McLaren milyen versenyzőket tesz a csapatába, arról még nincs hír.