A szomszédban készül majd a Fisker Ocean

2021.06.18. 11:13

A Fisker Oceannal kapcsolatban szinte csak bizonytalan adatokat kaptunk eddig, de végre van egy biztos pont: 2022 novemberében indul a gyártás a Magna osztrák autógyárában.

A korábbi hírekkel ellentétben úgy néz ki, a műszaki alapokat mégsem a Volkswagentől veszik át, hanem a Magna saját, FM29 jelzésű villanyautó-platformját használják majd, azt, amelyre a Sony Vision-S tanulmánya is épül. Ennek ellenére úgy tűnik, tartani szeretnék a korábban beígért, viszonylag alacsony árszintet: Észak-Amerikában 37 500 dollár, Európában pedig 32 ezer euró alatt szeretnének maradni a típussal.

A Magna terveiben az Ocean gyártása 2029-ig szerepel, viszont érdekes módon a Fisker nem a kanadai-osztrák vállalattal képzeli el a folytatást. A következő autójukat már a kínai Foxconn segítségével tervezik kifejleszteni. Az a típus a tervek szerint 2023 végén, Észak-Amerikában kerülne gyártásba.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.