Eljött a hathengeres, hibrid Bentley limuzin is

2021.07.09. 12:55

A Bentley nem először mutat be hibrid modellt, a Bentayga Hybrid után a Flying Spur Hybrid a második ilyen típusuk. A nagy limuzinhoz erősebb hajtást készítettek, bár az elrendezés itt is hasonló: erős hathengeres turbómotort segít a kiegészítő elektromos hajtás.

A 2,9 literes, turbós V6-os itt 416 lóerő és 550 Nm leadására képes, ehhez adódik a 100 kW-os, azaz 136 lóerős villanymotor teljesítménye. A két motor együttes csúcsértékei 544 lóerő és 750 Nm, azaz mindössze hat lóerő és húsz Nm hiányzik a négyliteres V8-as turbómotor értékeihez képest. Ehhez mérten dinamikában is sokkal többet kínál az óriás-szedánnak ez a változata, mint szükséges: 4,3 másodperc alatt gyorsulhat százra, a végsebessége pedig 285 km/h.

Ennél valamivel lényegesebb lehet annak, aki ilyen autót választ a tisztán benzines Flying Spur változatok helyett, hogy a beépített 14,1 kW-os Li-ion akkuval akár 40 km is megtehető villanyautó-üzemben. Az akkumulátor durván 2,5 óra alatt tölthető újra. Természetesen a sofőr választhatja ki, hogy milyen módon használja a hajtásrendszert: a tisztán elektromos, és a hibrid üzemmód mellett olyan is rendelkezésre áll, ahol az elektromos rendszert is tölti a benzinmotor az autó hajtása mellett.

A típust az év vége felé kezdik szállítani, és az ára várhatóan valamivel a V8-asé alatt marad, bár pontos összeget egyelőre nem mondtak.