A Dodge megcsinálná az első elektromos izomautót

2021.07.10. 11:14

Az aszfaltot szaggasd, ne a bolygót – nagyjából ezzel a szlogennel adta hírül a Dodge, hogy elkészítik az első elektromos izomautót. Mindezt a Stellantis nagy jövőautós bejelentőbuliján fedték fel. Hogy mit értenek pontosan az első villany-izomautó fogalma alatt, egyelőre nem világos, ugyanis bitang erős elektromos gépek azért már most is vannak a piacon.

Annyi biztos, hogy nem spórolnak majd a lóerőkkel. A modellt a Stellantis által beígért négy akkumulátoros platform közül az STLA Large nevezetűre húzzák majd fel. Nagyjából 900 lóerős teljesítmény ígérnek két villanymotor kombinációjából, a 0-100 km/h-s gyorsuláshoz mindössze két másodpercre lesz szükség. Mindehhez nyolcszáz kilométeres hatótáv társulna – mind közül talán ez tűnik a legbátrabb vállalásnak.

Hangzatos frázisokból sem volt hiány a bejelentéskor, ugyanis úgy fogalmaztak: a Dodge nem elektromos autókat fog árulni, hanem amerikai izomerőt. Mindenesetre az első teaserekben fel lehet fedezni a Charger örökségét, legalábbis ami a formát illeti. Egészen érdekes ugyanakkor megfigyelni, ahogy egy ledcsík körülöleli az orr-részt, miközben a logó maga is világít.

Pár évet még várni kell a Dodge izmos villanyautójára, a bemutatót ugyanis 2024-re ígérik. Igaz, ez várhatóan már a sorozatgyártású modell lesz, így koncepciót már jóval hamarabb is kaphatunk.