Elektromos furgonokat fog gyártani a Stellantis nagy-britanniai gyára

2021.07.10. 09:48

A brit gazdaságba vetett bizalom jele a Stellantis autóipari konszern döntése, hogy elektromos furgonok gyártását kezdi meg a Vauxhall északnyugat-angliai Ellesmere Port-i üzemében - méltatta Boris Johnson miniszterelnök a Stellantis keddi bejelentését.

mumku

A Stellantis 100 millió font-sterlinges beruházással elektromos furgonok gyártására állítja át a Vauxhall Ellesmere Port-i üzemét, amelynek jövőjével kapcsolatban korábban, a hosszadalmas Brexit-folyamat idején komoly kétségek merültek fel. A döntés több ezer munkahelyet ment meg.

A keddi bejelentés értelmében az üzem 2022-ben kezdi meg az azonos platformra épülő Vauxhall/Opel Combo-e, Peugeot e-Partner és Citroen e-Berlingo elektromos furgonok, és azok személyszállító változatainak gyártását. Ez a részét képezi majd az Opel terveinek, miszerint 2028-ra villanyautó-gyártó lesz a márka:

A Stellantis már a második autógyár, amely beruházási döntésével a brit gazdaság pozitív kilátásai mellett tesz hitet. A Nissan az elmúlt héten jelentette be egy akkumulátorgyártó gigaüzem építésének tervét Nagy-Britanniában.