A Leaseplan is bevásárol háromezret az Arrival furgonjából

2021.07.19. 06:06

Pár éve még a nevét sem ismerte a világ, most pedig a UPS gigarendelése után máris itt az újabb nagy fogás: a Leaseplan flottakezelő is bevásárol háromezret a brit-amerikai gyártó villanyfurgonjából.

vs

Hat éve annak, hogy Londonban megalapították az Arrivalt, amely sokáig csak egy tucat autós startupnak tűnt a sok közül, amelyik meg akarja váltani az autózást. Az Arrival a villanyos városi furgonok piacára célozta be magát, és valamire nagyon ráérzett, mivel a UPS csomagküldő vállalat tavaly egy tízezer darabos flottabeszerzésre szerződött velük. Ez a 339 millió fontos üzlet önmagában nem kis teljesítmény egy ennyire fiatal gyártótól, ahogy a Leaseplan háromezer darabos megrendelését is sokan irigyelhetik tőlük. 

E6UNWfbWYAE zt

Az Arrival mind a két nagy ügyfelének a korai kereked autójuk helyett a kiforrottabb formavilágú Arrival Vant gyártja majd. Ez már a tesztelők visszajelzései alapján készült, aerodinamikai és biztonsági szempontból is észszerűbb kialakítás szerint lett megtervezve. Különböző méretű akkucsomagokkal lesz rendelhető, amikhez 180, 240, 290 és 340 km-es névleges hatótáv tartozik. A villanyfurgonokat alumíniumból és műanyagból készítik, az Arrival szerint egyetlen korrózióra hajlamos alkatrészt sem alkalmaznak a gyártásnál. Hegesztést sem használnak: ragasztással és csavarokkal rögzítenek mindent a Vanon. 

A Leaseplan beszerzése abba a célkitűzésbe illeszkedik, ami szerint a flottakezelő 2030-ig valamennyi autóját tisztán villanyosra cseréli, ideértve a bérflottáját is. Ez összesen 1,8 millió járművet jelent, aminek nagyjából a negyede furgon vagy más haszonjármű.