Kiszáll a Formula-E-ből a friss bajnok Mercedes

2021.08.18. 14:24

Igazak voltak a hétvégén terjedő hírek, a Mercedes tényleg kiszáll az elektromos formulaautózásból. A Formula-E-be tavaly csatlakozó németek idén mind az egyéni, mind a gyártói címet megnyerték, de bejelentésük szerint a következő szezon végével kiszállnak a sorozatból.

mzt

A Mercedes szerdán jelentette be hivatalosan, hogy a jövő augusztusban záruló következő szezon lesz az utolsó, amiben még tagja a Formula-E mezőnyének. A kilépésről már napok óta pletykáltak, vélhetően a Mercedesnél is emiatt nem vártak vele még pár napot, még ha szerencsésebb is lett volna hagyni időt az örömre azután, hogy szoros versenyben megnyerték mindkét címet a sorozat vasárnapi zárófordulóján.

A Mercedes kilépése önmagában nagy veszteség a sorozatnak, amelyik az elmúlt években rohamtempóban gyűjtötte a gyári csapatokat, de különösen szerencsétlen most, amikor az Audi és a BMW is kiszáll ők ketten már a jövő évi szezonban sem lesznek jelen. A Formula-E-t ettől még korai lenne temetni, a 2022/23-as szezonban jönnek ugyanis a harmadik generációs versenyautók (a második generációról itt írtunk), ami megint tiszta lapot jelent majd, az ilyen korszakváltások idején szoktak beszállni az új szereplők.