Porig égett egy Volkswagen ID3

2021.08.20. 10:42

Teljesen kiégett egy Volkswagen ID3 a hollandiai Groningen városában. Egy helyi anyuka éppen gyermekét próbálta beültetni az autóba, amikor füstre lett figyelmes. Azonnal kimenekítette a kicsit, még éppen időben: pár pillanattal később már az egész autó lángokban állt. A szomszédok állítása szerint öt robbanást is lehetett hallani, ezek mindegyike után még intenzívebb lett a füst.

02

A tűzoltók a riasztástól számítva rövid időn belül a helyszínre értek, de az ID3-at már nem tudták megmenteni. Szerencsére személyi sérülés nem történt, anyagi kár pedig a Volkswagenen kívül a mögötte parkoló Nissan Leafben keletkezett. Igaz, legalább az nem égett ki teljesen, mint a VW elektromos kompaktja. A tűz oka egyelőre tisztázatlan.

03

Az esetről beszámoló német Autobild arra hívja fel a figyelmet, hogy a villanyautók sem kapnak gyakrabban lángra, mint a belső égésű motorral hajtottak. Németországban például napi átlagban 40 autótüzet regisztrálnak, ezek zöme benzines vagy dízel, és rendszerint csak a helyi újságok írják meg az eseteket. Ezzel szemben az elektromos autókkal kapcsolatos tüzeket jobban felkapja az országos média.

01

Példák sajnos minden variációra vannak: februárban egy kétnapos hibrid Golf akkumulátora robbant fel a németországi Felsbergben, nemrég pedig egy újabb porig égett dízel BMW-ről írtunk, amelyet az M7-esen ért a vég.