Villanymotor-szettet mutat be a Ford

2021.08.23. 17:16

Amerikában komoly hagyománya van a motorcserés átalakításoknak: a klasszikus izomautókat, sőt igazából bármit szeretnek új V8-asokkal felújítani, éppen emiatt a nagy gyártók is kínálnak úgynevezett crate-engine-eket, amelyeket beépítésre készen lehet megvásárolni. A szigorodó normák miatt viszont ezen a területen is lépni kell az elektromosítás felé. Szerencsére a gyártóknak már volt alkalma tapasztalatot gyűjteni a közúti villanyautókkal, de az olyan, elborultabb prototípusokkal is, mint amilyen a Chevy eCopo vagy a Mustang Cobra Jet 1400

Forrás: Ford Performance Twitter
Forrás: Ford Performance Twitter

A Chevrolet már bemutatta a maga Electric Connect&Cruise eCrate nevű, külön megvásárolható villanymotorját, ami gyakorlatilag megegyezik a Bolt villanyautóban működő hajtással, most pedig a Ford Performance jelentette be a Twitteren, hogy az idei SEMA után, ősztől forgalomba hozza az Eluminator nevű szettjét. Kompatibilis akkumulátorokról, hőmenedzsmentről és hasonló részletekről egyelőre nem ejtettek szót, ahogy arról sem, hogy egy már forgalmazott autó villanymotorjáról van-e szó, vagy teljesen új fejlesztésről, az mindenesetre sejthető, hogy a rivális 200 lóerős Chevy-szettnél többet kínál majd az Eluminator.

Hogy ezzel sikerül-e megalkotni a villanyautók LS-motorját vagy ez a szerep az eleve sokkal erősebb Tesla-motoroknak jut, még nem tudjuk, de a villanyosított restomodok elterjedését mindenképpen megkönnyítik az ilyen szettek.

Via MotorTrend