James Bond menti meg a használt Aston Martinokat?

2021.10.12. 07:04

Nehezen született meg a több szempontból is jelentős Nincs idő meghalni, hiszen ez a huszonötödik James Bond film és egyben az utolsó, amiben Daniel Craig alakítja az angol titkosügynököt. 2018 augusztusában nézeteltérés miatt távozott a stábból a forgatókönyvíró és a rendező is, majd 2019 áprilisában össze tudtak állni a forgatásra. A Bond 25 projektnév alatt futó filmet eredetileg 2020-ban mutatták volna be, de akkor épp az egész világ otthon ült és nem mehetett moziba, így idén, tehát 2021. szeptember 30-án tartották a premiert Amerikában és itthon is.

Október 8-án tartották a No time to die bemutatóját a főhős hazájában és a filmben néhol felbukkanó különböző Aston Martinok látványa megtette hatását. Míg a Pierce Brosnan korszak alatt a kék BMW Z3-asokra mutatkozott váratlanul nagy kereslet, addig az aktuális Bond film a használt Aston Martinok iránt keltette fel az érdeklődést.

Nagyot szakított a film a kasszáknál és kicsit múlott az is, hogy hengerfejesre hajtsa az Auto Trader szervereit is, annyian nézegettek a moziteremből kisétálva használt Aston Martinokat. 13 százalékkal ugrott meg a Jaguar-ok és Land Roverek utáni keresési forgalom, amik szintén látványos szerepet töltöttek be az üldözős jelenetekben.

Ami viszont igazán döbbenetes, hogy mennyien kezdtek el arról álmodozni, hogy szmokingban szállnak majd ki a világ egy egzotikusnak tűnő pontján bármelyik elegáns angol sportkupéból. A film megjelenését követő hétvégén a használt Aston Martin-ok utáni keresések 75 százalékos növekedést mutatnak.

Híres autónak lenni sokszor hálás feladat, ez látható a DB5-ösön, de az Aston Martin is sokat profitált már James Bondból. Limitált szériák jelentek meg a 007-esre építve, valamint a különleges kérésekkel foglalkozó részlegüket is az MI6 kütyüfelelőse után Q-nak nevezték el.

Halomra törik az új Defendereket a 25. James Bond filmben, de ha megnéznéd mozgóképen épségben, akkor itt van a videó: