Ennyi volt, nincs több Lamborhini Aventador

2021.10.28. 06:04

A Aventador búcsújával régi hagyománynak lesz vége: mindig volt egy szívó V12-es a kínálat csúcsán, az 1963-as kezdetek óta. A korábbi nyilatkozatok alapján a tizenkét henger marad, de a jövőben már csak hibrid hajtásban kínálhatnak ilyen motort, magában nem.

A nyáron bemutatott Ultimate szériával zárult az Aventador hosszú pályafutása: ebből 600 példány készül, a Countach-formájú változatból pedig további 112, de ezeknek az autóknak már mind van gazdájuk, ha igazak a hírek.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a Lamborghini, ha ideiglenesen is, de csúcsmodell nélkül maradt, azt pedig egyelőre nem tudni, hogy a következő ilyen szupergép mikorra készül el. Ez persze inkább presztízs-szempontból érdekes az olasz márka számára, hiszen az eladásokat az elérhetőbb modellek hozzák, az Urus és a Huracán.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.