Kitűzte villanyautója bemutatóját a Subaru

2021.11.01. 09:24

A Subaru szeptember elején mutatta meg az első képeket a Solterráról, arról az elektromos SUV-ról, amely a márka első, nagy szériás gyártásra szánt villanyautója, és amely közös alapokra épül a Toyota bZ4x-szel. Ahogy a Toyota, úgy akkor még a Subaru sem árult el technikai részleteket, azóta viszont kiderültek a bZ4x műszaki adatai. Most már a testvérmodellt sem rejtegetik sokáig.

A Subaru ugyanis bejelentette, hogy japán idő szerint november 11-én délelőtt fél tízkor tartják a premiert, ami magyar idő szerint hajnali fél kettes leleplezést takar. Az már most sem titok, hogy a Toyotával közösen fejlesztett e-TNGA padlólemezt használja a Solterra, és külseje sem tér el túl drasztikusan a bZ4x-től, főként a műanyag elemek, valamint a díszlécek különböztetik meg a két SUV-ot.

A Toyotáról már tudjuk, hogy egy 201 elsőkerekes és egy 215 lóerős összkerékhajtású változatot készítenek majd a bZ4x-ből, és 450 kilométeres hatótávot ígérnek. A Subaru tradícióiból kiindulva nem nehéz megtippelni, hogy a Solterrából is lesz összkerekes. De hogy milyen teljesítményszinteket és hatótávot remélhetünk tőle, az még a jövő kérdése.

A bemutatót itt lehet majd élőben követni: