Ferrari BR20: a szépségért mindent

2021.11.12. 09:18

Valaki igazán elegáns V12-es sportkocsit kért a Ferraritól, és úgy tűnik, meg is kapta. A műszaki alapot az összkerék-hajtású GTC4 Lusso adta, amelyhez a fura, de tágas kombi-jellegű karosszéria helyett terveztek egy szűkebb kétülésest, ami cserébe sokkal elegánsabb.

A rokonságot amúgy igazán nem mutatja sok minden, annyira átszabták az eredeti formát. Az első és a hátsó lámpákon kívül mindent átszabtak a BR20-ason, ami részleteiben sokkal komplikáltabb lett, mint az alapjául szolgáló négyüléses. Ott van rögtön a motorház oldalán a nagy kopoltyú, vagy a hátul a karosszéria többi részétől elváló tetőív. Ezektől a látvány határozottan túltervezettnek hat, bár így tényleg valószínű, hogy hasonló sem jön majd szembe, ha a gazdája elkezdené használni a különleges Ferrarit.

A jellegzetes, kávébarna belső egyébként szintén teljesen egyedi tervezésű: ezekkel a részletekkel csak ennek az egy autónak a birtokosa találkozhat, más biztosan nem.

Amit eddig tudunk az autóról, az alapján a képen látható ezüstszínű példány lesz az egyetlen, hasonlóan az alig tucatnyi másik egyedi Ferrarihoz, amilyen Eric Clapton 458-asa, vagy a későbbi SP38. Ha valaki mégis hasonlót szeretne, és van hozzá elég pénze – itt nyilván egy széria sportkocsi új árának sokszorosára kell gondolni – az persze elmehet a Ferrarihoz, és rendelhet magának egyet, ahol majd ő szabhatja meg, hogy az autó vonalai hogyan fussanak.