Előszedte az ős-logóját a BMW M részlege

2021.11.25. 06:17

A ma is használt BMW Motorsport jelvény is nagyon régi, de nem az első. Az M részleg legkorábbi munkáin a BMW jelvényt körbevevő színes csíkok jelezték az autó hovatartozását.

A BMW 1972-ben hozta létre a sportrészlegét, amely 1973-ban mutatta be legelső autóját, a 3.0 CSL-t. Ekkor kezdték el használni a három, egymástól negyed körrel elforgatott félkörívet: a kívül kék, belül vörös ívet egy lilával kötötték össze. Ezt aztán 1978-ban, az M1 sportkocsi bemutatása kapcsán cserélték le a ma is használt ferde csíkos világoskék-sötétkék-vörös M betűvel.

A régi logót most annak kapcsán szedték elő, hogy jövőre lesz épp 50 éves a BMW Motorsport. Ám nem ez lesz az egyetlen módja a megemlékezésnek: a vásárlók 2022 során az M részleg történetéből mintegy ötven jellegzetes színben is kérhetik az autóikat.

A részleg vezetője szerint mindez csak a kezdet: Frank van Meel szerint igazán izgalmas év jön a cég számára – egyebek közt jövőre érkezik az első hibrid M-es BMW, amelyet jelenleg XM néven emlegetnek.