Újabb 700 millió eurót költenek az Ionity villanytöltőkre

2021.11.25. 10:33

Az Ionity nagyrészt néhány fajsúlyosabb autómárka befektetésével jött létre, de már előfordult, hogy az alapítók is kritizálták az árak és a színvonal arányát. Most azonban, egy új amerikai befektetőnek is köszönhetően jelentős fejlesztésekre készül a cég.

id3 ionity

Az alapítók – a BMW, a Ford, a Hyundai csoport, a Mercedes és a VW csoport – mellett a Blackrock nevű befektetési alap biztosítja azt a 700 millió eurót, amiből az Ionity a következő négy év fejlesztéseit tervezi végrehajtani. Ennek során a jelenlegi mintegy 1500-ról 7000-re növelik a minimum 350 kW teljesítményű egyenáramú gyorstöltők számát. A tervek szerint a nagyobb városok, és a legforgalmasabb autópályák környékére telepítenek újabbakat, nagyrészt a már meglevő Ionity kutakra: az egyszerre elérhető töltőfejek számát így átlagosan 6 és 12 közé szeretnék növelni mindenütt.

Azt egyelőre nem részletezte a társaság, hogy hol telepítenek újabb töltőket, de – különösen a korábbi kritikák fényében – az az ígéret, hogy javulni fog a vásárlók töltési élménye az Ionity töltőállomásokon, egyáltalán nem súlytalan.

Itthon jelenleg öt Ionity töltősziget üzemel, de valószínű, hogy a bővítés kapcsán a magyar hálózat is bővülhet majd.