Már nem csak BYD villanybuszokat vehetünk Magyarországon

2021.12.08. 13:47

Hazánkban sem ismeretlen a világ legnagyobb elektromos járműgyártója, a kínai Build Your Dreams (BYD). Az óriásvállalatnak 2017 óta van Komáromban egy autóbusz-összeszerelő üzeme, és azóta jónéhány BYD villanybusz is forgalomba állt hazánkban. Ilyen buszokkal egyébként már több közbeszerzésen is indult a kisigmándi Eurotrade Kft.

Az Eurotrade Kft. azután, hogy kiépítette a BYD elektromos autóbuszok vevőszolgálati hátterét, valamint a BYD Solar gyártmányainak hazai értékesítését, most az európai piacra bevezetni szánt modellek közül megkezdte az ETP 3 elektromos kisteherautó, az ETM 6 elektromos, 7,5 tonnás teherautó alváz és a 18 tonnás járműalváz értékesítését is. Az ET P3 kisteherautó teljes terhelés melletti 275 kilométeres futásteljesítményt tud egy töltéssel. A töltési idő akár másfél óra is lehet DC töltővel. A 3,5 köbméteres rakterű furgonba 720 kilogrammnyi árut lehet pakolni. A 7,5 tonna összgördülő tömegű ETM 6 teherautóalváz terhelhetősége 3990 kilogramm. A jármű hatótávja teljes terhelés mellett 200 kilométer egy töltéssel. A töltési idő valamivel több, mint másfél órát vesz igénybe DC töltővel.

A BYD elektromos járművek piaci bevezetésének fontos eleme a pótalkatrész ellátás, garanciális és garancia időn túli szervizelés, szerviz oktatóbázis, javítástechnológiák elsajátítása, valamint az összes vevőszolgálathoz tartozó tevékenység, amelyeket az Eurotrade Kft. teljesít majd. A BYD ETP 3 furgont és a BYD ETM 6 alvázat ez év decembertől lehet megrendelni az Eurtotradetől, az első BYD elektromos teherautók 2022 elején fognak hazánkba érkezni.