Rejtélyes, de látványos az új török tanulmányautó

2022.01.06. 14:12

Bár nem tudni, hogy mikor lesz valami az új török autómárka, a TOGG világhódító terveiből, időről időre villantanak valamit.

Most a CES-en állítottak ki egy formás szedánt öngyilkos ajtókkal, ami a furán hangzó Transition Concept Smart Device – azaz kb. Átmeneti Tanulmány Okos Eszköz – nevet viseli.

Meglepő módon egyáltalán nem mondtak róla semmi konkrétumot, bár látszik, hogy a tervezők igyekeztek valami érdekeset összehozni. A TOGG választékot annak idején a Cadillac BLS illetve a Saab 9-3 alapjain kezdték fejleszteni, és az autó arányai alapján eléggé valószínű, hogy továbbra is ezeket használják. A karosszéria részletei viszont teljesen újak, sőt, az összkép kifejezetten korszerűnek hat, de ez nem is meglepő, hiszen a tanulmány formatervét a Pininfarinától rendelték a törökök.

Belül is az aktuális divatnak megfelelő megoldásokat látni: faltól falig érő képernyő van a műszerfal helyén, de emellett akad egy egérmozi a középkonzol alsó részén, és van iDrive jellegű tekerőgomb is a két első ülés közti területen.

Hogy lesz-e ebből a tanulmányból később pénzért megvehető termék, azt egyelőre legfeljebb találgatni lehetne. A cég vadiúj üzemét viszont az idei évben tervezték beindítani, és az első termék nem egy szedán lesz, hanem egy villanymotoros SUV. Mit is mondhatnánk, nagyon várjuk az első élő tesztlehetőséget.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.