Rejtélyes, de látványos az új török tanulmányautó

2022.01.06. 14:12

Bár nem tudni, hogy mikor lesz valami az új török autómárka, a TOGG világhódító terveiből, időről időre villantanak valamit.

Most a CES-en állítottak ki egy formás szedánt öngyilkos ajtókkal, ami a furán hangzó Transition Concept Smart Device – azaz kb. Átmeneti Tanulmány Okos Eszköz – nevet viseli.

Meglepő módon egyáltalán nem mondtak róla semmi konkrétumot, bár látszik, hogy a tervezők igyekeztek valami érdekeset összehozni. A TOGG választékot annak idején a Cadillac BLS illetve a Saab 9-3 alapjain kezdték fejleszteni, és az autó arányai alapján eléggé valószínű, hogy továbbra is ezeket használják. A karosszéria részletei viszont teljesen újak, sőt, az összkép kifejezetten korszerűnek hat, de ez nem is meglepő, hiszen a tanulmány formatervét a Pininfarinától rendelték a törökök.

Belül is az aktuális divatnak megfelelő megoldásokat látni: faltól falig érő képernyő van a műszerfal helyén, de emellett akad egy egérmozi a középkonzol alsó részén, és van iDrive jellegű tekerőgomb is a két első ülés közti területen.

Hogy lesz-e ebből a tanulmányból később pénzért megvehető termék, azt egyelőre legfeljebb találgatni lehetne. A cég vadiúj üzemét viszont az idei évben tervezték beindítani, és az első termék nem egy szedán lesz, hanem egy villanymotoros SUV. Mit is mondhatnánk, nagyon várjuk az első élő tesztlehetőséget.