Megmutatta az EQS SUV belsejét a Mercedes

2022.03.16. 10:36

Az őszi Müncheni Autószalonon mutatta meg a Mercedes az EQS SUV tanulmányt, méghozzá Maybach-köntösben. Akkor egy maximálisan luxuskivitelű belteret is láthattunk, de úgy fest, ahogy közelednek a sorozatgyártáshoz, eléggé eltávolodnak attól a megvalósítástól. Most felfedték, hogy fog kinézni valójában az elektromos SUV belseje.

Luxusból persze így sem lesz hiány, de azért egész más a helyzet, mint a koncepció esetében. Kezdve mindjárt azzal, hogy míg akkor négy különálló ülést figyelhettünk meg, addig most hátul egy sokkal szokványosabb, háromszemélyes kompozíció helyet. Sőt, akár hétülésesként is elérhető lesz az EQS SUV.

Természetesen a gigantikus MBUX Hyperscreent is megkapja az autó, igaz, a faltól falig tartó képernyő 56 hüvelykes mérete valójában több kijelzőből jön össze. Ott van például az utas előtti 12,3 colos OLED egység, amelyen immár menet közben is lehet videókat nézni. De persze azt a Mercedes sem gondolta komolyan, hogy jó lenne, ha a sofőr is oda-odasandítana egy izgalmas meccsre vagy látványos videóklipre. Ezért egyrészt az utasoknak fejhallgatót kell használniuk, másrészt pedig az éberségfigyelő rendszer eleve követi az autóvezető szemmozgását, és ha azt észleli, hogy az út helyett a mozit figyelné, egyszerűen elhalványítja a képernyőt.

Az EQS SUV belsejét ugyan a hatalmas képernyő uralja, de azért a többi részével is kellett kezdeni valamit. Ezért hétféle színből lehet választani, a felhasznált anyagok között pedig a legfinomabb bőrök, valamint fabetétek is megtalálhatók. Hétüléses kivitelben a leghátul ülők is kényelmesebben utazhatnak az ígéretek szerint, mint mondjuk egy GLE-ben. Ha pedig nincs ott a leghátsó sor, a raktér akár négy golftáskát is elnyel – nyilván a vásárlóközönség egy részének ez a meghatározás mond valami érdemlegeset.

Nem kizárt, hogy rövidesen a külsőt is megmutatják a németek, legalább néhány részletfotó erejéig, és lassan a műszaki adatok is csoroghatnak. A premiert ugyanis alig több mint egy hónap múlva, április 19-én tartják.