Már hivatalos: elmarad a Pekingi Autószalon

2022.04.03. 11:04

Elhalasztották a Pekingi Autószalont, Kínában ugyanis ismét növekedésnek induló koronavírusos megbetegedések száma. Március végén már lehetett arról hallani, hogy bizonytalanná vált a kiállítás sorsa, és több másik rendezvény után valóban áldozatul esett a Auto China is.

china-faraday-reuters

A szervezők közlése szerint a járvány Kínában sok helyen van már jelen, és igen magas az esetszám is. Így a megelőzésre és védekezésre vonatkozó szabályok értelmében, egyeztetve a pekingi önkormányzattal úgy döntöttek, ez lesz a legjobb döntés. Eredetileg április 21. és 30. között tartották volna meg a szalont.

Az Auto Chinára egyébként számos nagy gyártó készült újdonsággal. Ott tervezték leleplezni a Mercedes-Benz EQS SUV-ot, valamint az új 7-es és i7-es BMW-t. Így ezek bemutatására másik helyszínt vagy módot kell választaniuk, az sem kizárt, hogy inkább az online térbe viszik a premiereket, vagy egyszerűen csak külön-külön szerveznek rendezvényeket.

Azt egyelőre nem tudni, mikor tarthatják meg a Pekingi Autószalont. Legutóbb a júniust rebesgették, de nyilván az új dátum megjelölésében is fontos tényező lesz a járványhelyzet alakulása.