Ilyen rémisztő, ha éjszaka szembejönnek az autópályán

2022.04.04. 09:45

Sajnos nem kell sokat keresgélni, hogy olyan hírt vagy videót találjunk, amikor valaki forgalommal szemben hajt fel az autópályára vagy autóútra. Az alábbi felvétel nem hazánkban készült, az ilyesféle tévedés vagy szándékos kihágás nem kizárólag magyar sajátosság. Azt viszont nagyon jól illusztrálja, hogy mennyire ijesztő tud lenni, ha ilyenbe botlunk. Súlyosbító tényező lehet, hogy mindez éjszaka történt, így még nehezebben volt észlelhető a rossz oldalon érkező autó.

A kamerás autó sofőrjének szerencsére volt annyi lélekjelenléte, hogy elkerülje az ütközést, ráadásul úgy, hogy nem volt túl erős és hirtelen a kormánymozdulat, amitől irányíthatatlanná vált volna a kocsi. Illetve az is szerencse, hogy nem rántották mindketten egy irányba a kormányt. Egy frontális ütközés nagyon súlyos következményekkel járt volna, főleg, hogy a sebesség sem volt kicsi.

Sajnos idehaza is emlékezhetünk több ilyen esetre. Volt, hogy kamionos látszólag szándékosan követett el ilyesmit, de bringást is kaptak már el olyan helyen, ahol eleve keresnivalója sem lett volna. Nemcsak autópályán, hanem mondjuk Békásmegyeren is akadt már hasonló, egyszerűen nem fogynak.