Augusztusban mutatják be az új DeLoreant

2022.04.05. 09:41

Az új képen, amely valószínűleg egy számítógéppel generált modellről készült, az autó bal hátulja látszik, de ennyi is elég, hogy egyértelmű legyen, mire számíthatunk.

delorean evolved tr

Úgy néz ki, az eredeti DMC-12 korszerű értelmezését készíti el a DeLorean nevet jelenleg viselő texasi vállalkozás. Az eredeti, sarkos forma helyett sokkal lágyabb vonásúnak tűnik az EVolved néven emlegetett gép, viszont a karosszéria nyers acélszíne megmarad – nem kizárt, hogy itt is rozsdamentes anyagot használnak – és egy korábbi előzetesből azt is tudjuk, hogy az Italdesign-nál tervezett kupé az eredetihez hasonlóan sirályszárny-ajtókat kap.

Ám talán ezeknél is lényegesebb információ, hogy az EVolved premierjére a Pebble Beach Concours d'Elegance-on kerítenek sort, közelebbőrl a Concept Lawn nevű területen, augusztus 18-án. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy egyelőre csupán egy prototípust állítanak ki, azaz valószínű, hogy a szériagyártás még évekre van, de így is ez az eddigi legkomolyabb próbálkozás arra vonatkozóan, hogy a DeLorean márkát újjáélesszék.

Az ItalDesign mellett ebben a Williams Advanced Engineering működik együtt a DeLorean-nel: a pletykák szerint az EVX platformra épül az EVolved, egy olyan villanyautó-alapra, amely 1000 kW, azaz 1360 lóerő teljesítményig skálázható.