Hivatalos: V12-es motort kap a Ferrari Purosangue

2022.05.07. 14:15

Már 2018 óta tudni lehet, hogy készül a Ferrari hobbiterepjárója, a Purosangue. Évekig csak találgatásokat lehetett hallani róla, de annyi már az elején is biztosnak tűnt, hogy hibrid hajtású lesz az autó, amit a Ferrari a saját platformra építi majd. Azóta láttuk kémvideón az álcázott változatot, később pedig kiszivárgott pár kép az álca nélküli autóról is.

1

Most a hajtással kapcsolatban árult el egy izgalmas részletet a Ferrari: nincs kompromisszum, a Purosangue bizony szívó V12-es motort kap. Az információ a Ferrari vezérigazgatójától, Benedetto Vignától szármázik, aki a Reuters-nek elmondta, hogy több opciót is teszteltek és arra jutottak, hogy a szívó V12-es nyújtja a legjobb teljesítményt és vezetési élményt.

ferrari-purosangue-enhanced-teaser

Egyelőre nem tudni, hogy milyen formában kerül majd a Purosangue orrába a V12-es, de a 812 Superfastban lévő, 6,5 literes, 800 lóerős változat reálisnak tűnhet. Egyelőre az sem tisztázott, hogy a V12-esen kívül más motorral is elérhető lesz-e a Ferrari hobbiterepjárója, ahogy a hibrid hajtás korábban belengetett lehetőségéről se osztottak meg friss információkat.

ferrari-812-superfast

Annyi biztos, hogy a névválasztás is egy méretes fricska: a purosangue olaszul olyasmit jelent, hogy telivér vagy tisztavérű. Ez egyértelműen azoknak szól, akik ferde szemmel néznek a márkára, amiért ilyen, szerintük méltatlan kasznira rakná a Ferrari a logóját. Azt ígérik, hogy a végeredmény igazi Ferrari lesz, ami márkától megszokott, tökéletes vezetési élményt nyújtja majd.

2

Ahogy telik az idő, egyre kevésbé megbotránkoztató egy ilyen lépés, hiszen sok luxusautókat vagy sportautókat gyártó márka is előállt már a sajátjával. Gondoljunk csak a Bentley Bentaygára, a Rolls-Royce Cullinanre, a Maserati Levantére, az Aston Martin DBX-re vagy a Lamborghini Urus-ra. Utóbbi annyira betalált, hogy tavaly több Urus fogyott, mint amennyi az összes többi Lambóból együttvéve.

Forrás: Reuters