Elkészült az új Hertz Mustang, napi 140 ezerért vihető

2022.05.11. 11:20

Eredetileg 1966-ban kezdődött a Rent-a-Racer, azaz kölcsönözz egy versenyautót program a Hertznél: akkor Shelby GT350-eseket állítottak be a flottába. Azóta többször készültek a Fordnál kifejezetten a Hertz számára hasonló, kifejezetten pályára való Mustang változatok, a legújabb azonban mindent visz.

A legújabb Shelby GT500H, amelyből 25 példány kerül az amerikai kölcsönzői flottába, ugyanis még csak nem is a boltban kapható 770 lóerős változat, hanem egy durvább. Az arany csíkos, fekete vagy fehér fényezésű autók 5,2 literes, kompresszoros V8-asának teljesítményét 912 lóerőre növelték, és még a tömegükből is faragtak vagy 14 kilót a karbonszál-kompozit motorháztető révén.

Ezek az autók tényleg zárt pályára valók, és persze elég drágán lesznek elérhetők: 399 dollárt kérnek bérleti díjnak naponta, ami 143 ezer forintnak felel meg. Ráadásul csak néhány helyszínen lehet majd igénybe venni a szolgáltatást: a nevadai Las Vegasban, az arizonai Phoenixben, illetve néhány floridai városban lehet majd GT500H-t bérelni.

Aki utcai megőrüléshez keres indokolatlanul erős autót, annak egyébként olcsóbb lehetőséget is kínál a cég: a Shelby GT-H kabrió a maga 456 lóerejével még mindig bőven elég egy jóízű élményautózáshoz, és ilyet már napi 99 dollárért, azaz közel 36 ezer forintért adnak.