Európából már nem rendelhető a Tesla Cybertruck

2022.05.17. 13:13

A Tesla alapítója épp csak megemlítette, hogy a Cybertruck megrendelések száma lassan kezelhetetlen szintre jut, de a helyzet komolyságát jelzi, hogy Észak-Amerikán kívül máshonnan már nem fogadnak rendeléseket.

cybertruck reservation

A pontos számokat nem tudjuk, de Elon Musk szerint annyi a rendelés a rozsdamentes, golyóálló pickupra, hogy a gyártás első három évében biztosan nem tudják majd kielégíteni. Emellett arra is tett utalást, hogy ha így megy tovább, átmenetileg teljesen megszüntethetik a rendelés lehetőségét is.

A típus iránti érdeklődés nagyságrendje azért érzékelhető: a bemutató után 250 ezer rendelésről lehetett hallani, egy évvel később, 2020-ban pedig 650 ezerről. Egyes becslések szerint most már 1,5 millió körül járhat a szám, de erről az elmúlt két évben hivatalos adat már nem jelent meg.

A tervek szerint a Cybertruck – hasonlóan a Roadsterhez és a Semihez – 2023-ban kerülhet gyártásba, de ezek szerint a 2026 előtt csak az reménykedhet benne, hogy ráteheti a kezét egyre, akinek már van élő megrendelése a típusra.