A kutya betartotta a KRESZ-t, mégis majdnem elcsapták

2022.07.16. 12:10

Egy nagyon aranyosan induló videó került fel a Bp-i Autósok oldalára, amin egy kedves barna kutya igyekszik a gazdája után úgy, hogy közben minden szabályt betart. A gazdája egy lámpa nélküli zebrás kereszteződésen kel át, őt pedig pár méterrel lemaradva követi az állat.

Forrás: BPiautósok
Forrás: BPiautósok

Az eset idáig egy napi cukiságnak is beillene, de van benne egy csavar: a zebra előtt megálló autó mellett jobbról elhúz egy siető robogós futár és majdnem elcsapja szerencsétlen kutyát, aki az utolsó pillanatban hőköl vissza egy kicsit a futár elől. Szerencsére senkinek nem esett baja, ami a képsorok alapján főleg a szerencsének – és a kutya remek reflexeinek – köszönhető.

Azt érdemes látni, hogy ebben a helyzetben nem csak a robogós volt felelőtlen. A kutya bármilyen okos és jól nevelt, olvasási képesség hiányában biztosan nem ismeri olyan behatóan a KRESZ-t, hogy egy nagyváros forgalmában ennyire magára lehessen hagyni. Akármennyire is megbízik a kutyus értékítéletében a gazdája, ebben a helyzetben egy póráz mindenképp indokolt lett volna.

Természetesen a robogóst ez nem menti fel semmilyen szinten a felelősség alól, hiszen szabálytalanul, jobbról kerülte ki az autót lendületből. A KRESZ-ben benne van, hogy a zebrát minden esetben körültekintéssel kell megközelíteni, aminek itt nyoma sem volt. Tulajdonképpen a kutya szabályosabban viselkedett, mint valaki, akinek jogsija van.

Forrás: Bp-i autósok