Csak a teteje látszott: Suzukit mentettek a vízből Szigetszentmiklóson

2022.08.22. 09:40

A szigetszentmiklósi Csépi úti aluljáró környéke nem egy eseménytelen hely. Viszonylag gyakran érkeznek onnan olyan hírek, hogy egy-egy teherautó elméri a magasságot, és beszorul alá, vagy megborotválja kicsit a jármű tetejét. Most viszont egészen más történt: a heves esőzések idején egy autó rekedt a vízben.

audicsepi-768x461

Az Extrém időjárás címet viselő Facebook-oldalra feltöltött képek tanúsága szerint a Suzuki Swiftnek mindössze a teteje látszott ki a vízből, végül egy másik autós húzta ki onnan. Azt ugyanakkor nem tudni, miért gondolhatta a Suzuki sofőrje akár csak egy pillanatig is, hogy jó ötlet belegázolni a nagy vízbe. Józan ésszel azért fel kéne tudni mérni ezeket a helyzeteket, de időről időre mindig akad valaki, aki bátrabb a kelleténél.

Mindenesetre a Suzukit végül kihúzták, de kérdés, hogy pontosan milyen károk keletkeztek benne. Ha nem volt szerencséje, a motorbajokon kívül elektromos gondok is jelentkezhetnek, sőt hosszabb távú hatásokról is beszélhetünk, hiszen a víz nem feltétlenül tud megfelelően kiszáradni minden zegzugból. A mentésről készült videó is, amit a HAHO Bucka nevű zárt csoportban lehet megnézni.

Forrás: Budapesti Autósok