Lebuktak a barbárok, akik egy klasszikus Bentley-ben próbáltak drogot csempészni

2022.08.30. 15:17

Bár csak egy 1960-as Bentley S2-re számítottak az ausztrál határőrök, mégis sokkal többet találtak egy veterán autónál abban a konténerben, amit nemrég kutattak át egy ellenőrzés során. Az új-dél-walesi rendőrség tájékoztatása szerint ugyanis a több mint 60 éves klasszikusnak egyes részeibe több mint 43 milliárd forint feketepiaci értékű metamfetamint és kokaint rejtettek, amelyet Kanadából szállítottak volna Sydney délkeleti részébe, de a csempészek nagyjából a célegyenes utolsó méterén lebuktak.

1033585

A vizsgálat során a bűnüldöző szervek a kocsit azonnal lefoglalták és átvizsgálták, így derült ki, hogy abban csaknem 60 kilogramm kokain és 161 kilogramm metamfetamin utazott, elrejtve a fényszórók mögé, a sárvédők belsejébe. A drogot eltávolították, majd ahelyett, hogy azt végleg elkobozták volna, inkább hagyták megérkezni úti céljához, egy Rooty Hillben található lakóház garázsába. Amikor ez megtörtént, akkor azonban a hatóság akcióba lépett: házkutatást tartottak a helyszínen, ahol egy Ford Focust, több mobiltelefont és egy számítógépet is lefoglaltak. Emellett letartóztattak két férfit, akiket többek között kábítószer-csempészéssel, -kereskedelemmel és -birtoklással, valamint más bűncselekmények elkövetésével vádolnak.

Az eset kapcsán sokakat foglalkoztat, hogy vajon mi lesz ezután a veterán Bentley sorsa, azt remélik, nem fognak benne kárt tenni csak azért, mert részt vett a drogcsempészetben. Aggodalmuk nem alaptalan, hiszen a Fülöp-szigeteki kormány például egyszerűen bezúzza az olyan autókat, amik bűnözők tulajdonai, legyenek azok bármilyen ritkák. Persze az ilyen autók hasznosítására vannak jobb példák is, mondjuk az amerikai hatóság, ahol nemrég úgy döntöttek, hogy egy drogkereskedő által birtokolt Challenger SRT Hellcatet nem hagynak elveszni, a 707 lóerős gépet inkább befogják bűnt üldözni. A mostani eset során főszereplővé vált Bentley viszont nem születhet újjá rendőrautóként, nagy valószínűséggel elárverezik majd.