Ismét főgonoszoknak készített autót a Rezvani

2022.10.13. 13:35

2013-as alapítása óta három modellt mutatott be a kaliforniai Rezvani, amelyekben a közös pont az extremitás: talán az Ariel Atom alapjaira épített Beast volt a legvisszafogottabb közülük, a Jeep Wrangler technikáját használó Tank formaterve már-már obszcénbe hajlik, a Hercules pedig egy 6x6-os Gladiátor-átirat. Két év után most új típussal jelentkeztek.

Az új típus a Vengeance (Bosszú) nevet kapta, az elődjeihez hasonlóan a Stellantis műszaki alapjait használja: elérhető hozzá a Dodge Hellcatekből ismert 6,2-es V8-as, de a szerényebbek 3 literes dízelt is választhatnak. A hangsúly nem is a motorizáltságon van, a show-t a forma és a névhez méltó extrák jelentik.

A Vengeance a formaterve alapján egy közepes büdzséből megcsinált scifiben is megállná a helyét, néhány piros-kék stroboszkóp, és kész is a szabadságjogokon tipró karhatalmi/oligarcha-mobil. Az opciós felszerelésekkel is főleg olyan pénzembereket szólítanak meg, akik - vagy akiken - bosszút akarnak állni: a Military felszereltség golyóálló üvegeket és karosszériaelemeket tartalmaz, de alulról is páncél véd a pokolgépes merényletek ellen.

Ezeknél is komolyabb paranoiára utal a gombnyomásra aktiválódó füstfüggöny (smoke screen), és az EMP (eletromágnes hullám) támadás elleni védelem . Aki ennél is nagyobb bajban van, az a mágneses ajtóreteszekben, a fedélzeti gázmaszkokban, a hipotermiás csomagban és az első-hátsó vakítófényben lelhet megnyugvást.

A Rezvani mindezért minimum negyedmillió dollárt (~111 millió forint) kér, de ezért az összegért nem csak egy puritán katonai járművet kap az ember, főgonoszhoz méltó luxus is jár: bőrbelső, háromzónás klíma, panorámatető is van a kényelmi extrák között. A Vengeance már rendelhető, aprópénznek számító 1500 dolláros (~94 ezer rubeles) előleggel már foglalható.