Beépített PS5-tel menne a Tesla ellen a Sony-Honda

2022.11.26. 17:03

Ha egy autót szórakoztató funkciókkal lehet eladni, akkor szinte magától értetődő, hogy a frissen startoló Sony-Honda vállalatnak van hova nyúlnia: a PlayStation 5-ért a megjelenése óta folyamatos várólisták vannak, és nem csak játékra alkalmas, de hardveresen is jóval erősebb, mint a legtöbb, autóba épített multimédiás rendszer.

Izumi Kawinishi, a Sony-Honda közös cég igazgatója a Financial Times-nak azt mondta, hogy a Sony-nál ott van a tartalom, a szolgáltatás és a szórakoztató technológia, ezt pedig hatalmas erősségnek látják akár a Tesla ellen is. A Sony mesterséges intelligencia robotikai üzletágának korábbi vezetője hozzátette, hogy technológiailag lehetséges volt a Sony által nagyon kedvelt videojáték-konzol, a PlayStation 5 integrálása az autóba. Ez azt jelentheti, hogy a tulajdonosok az autójukban akár Gran Turiso 7-et is játszhatnak.

A dologgal persze hosszabb távú céljaik vannak, és akkor látják igazán nagy fegyverténynek a PS5 játékos funkcióit, ha már önvezető az autó, amibe bekerül. Erre még biztosan sokat kell várni, viszont az első autójuk is leghamarabb 2025-ben kerül forgalomba, úgyhogy a Sony-Honda autó sem a közeljövő története. Addigra már a PS5-készlethiány sem lesz probléma.