Szavazás: tényleg a félkész Cybertruck képét látjuk?

2022.12.11. 13:25

A szakértők többsége arra tippel, hogy az előírások miatt a Tesla nem fogja elhozni Európába a pickupját, a Cybertruckot. Ennek ellenére biztos lesz jónéhány rajongó, aki áthajóztat Amerikából egy-egy példányt, főleg annak fényében, hogy az autó iránti érdeklődés óriási: ha hihetünk a Teslának, az előrendelések 1,6 milliónál járnak. A halasztgatások után - a terveknek megfelelően - jövőre piacra is dobhatják az autót, erre utal, hogy több tesztpéldányról - köztük félkész prototípusokról - is kerültek már elő kémfotók.

tesla cybertruck body shell frame reveal giga factory texas
Fotó: https://www.cybertruckownersclub.com/

A Tesla Cybertruck Forum & Owners Club oldalán tűnt fel pár napja egy kép, amin elvileg az elektromos pickup egy karosszériaelemek (a rozsdamentes acélból készülő exoskeleton) nélküli darabja látható. Nincs teljes egyetértés a kommentelők között abban, hogy tényleg a Cybertruckról van-e szó, de a fotók hitelessége mellett szól az A-oszlop és a tető által bezárt szög, valamint a váz előtt összegyűrt fehér borítás, ami korábbi képeken is szerepelt már.

Bár a hátulról készült kép kissé elmosódott, többen úgy vélik, a váz ebben a formájában nem alkalmas a midgate (a plató és az utastér közötti ajtó) és a hátsó kerékdob előtti/utáni tárolórekesz beépítésére, utóbbi a közvetlen rivális Rivian R1T-ről lehet ismerős. Van, aki szerint csak egy átmeneti prototípusról van szó, annyit mindenesetre alátámaszt a kép, hogy a fejlesztés folyamatban van.