Mindenki olcsó(bb) Teslát akar venni

2023.01.23. 16:01

A szerkesztőségi tapasztalat szerint a Tesla nem nagyon szeret az előre megtervezett stratégiájuktól akár egy szemernyit is eltérve kommunikálni. Még akkor sem, ha rájuk nézve pozitív hangvételű híreket szeretnénk, hogy megerősítsenek. Ezt támasztja alá, hogy az Electrek magazin munkatársai is informátorokra hivatkozva hozta le, hogy a Tesla árcsökkenése keresletrobbanást hozott maga után.

Az Electrek két meg nem nevezett, de a Tesla észak-amerikai importőri hálózatához, valamint a gyártó értékesítési osztályához közel álló forrásra hivatkozik. A magazin informátorai szerint az árcsökkenés nem egyszerű keresletnövekedést, hanem példátlan rendelési hullámot váltott ki az amerikai piacon. Mint írják, egy hét alatt rekordot döntöttek a számok.

Mivel az év eleji árcsökkentési húzás nem csak az amerikai vagy kínai piacot érintette, hanem az európait, és konkrétan a magyarországit is, szerettük volna megtudni, hogy milyen számokat látnak az értékesítők a hazai Tesla keresletről. Mint korábban megírtuk, a Model 3 ára 2,7 millió forinttal, az Y modellé pedig 5 millió forinttal csökkent, ami jelentős különbség. Amennyiben választ kapunk, hírünket frissítjük.