Az MX-5 soha nem hal meg

2023.02.04. 15:16

A Mazda MX-5 minden kétséget kizáróan egy kultikus modell, aminek minden generáció töretlen népszerűségű a mai napig. Az összes változata jól vezethető, sallangmentes élményautó, amit a hátsókerékhajtása, a remek futóműve és az egyszerűsége miatt nem nehéz szeretni.

Forrás: Mazda
Forrás: Mazda

De mi lesz a helyzet a jövővel, van helye benne egy kis sportautónak? A Mazda szerint igen. Sőt, Martijn ten Brink, a Mazda európai vezérigazgatója konkrétan azt a sokak számára megnyugtató kijelentést tette az Autocarnak, hogy az MX-5 soha nem hal meg. Ez nem azt jelenti, hogy mindig benzinmotorok hajtják majd, hanem azt, hogy maga a típus marad a Mazda kínálatában, minden pozitív tulajdonságával együtt.

Az MX-5 esetén ez különösen nehéz feladat, hiszen az egyik előnye pont az, hogy könnyű autóról van szó. Egy túl nehéz elektromos vagy hibrid hajtás könnyen megölheti a bulit. Martijn ten Brink, azt is elmondta, hogy még nem tudják, hogy milyen lesz a következő MX-5, azt viszont mindenképpen szeretnék elérni, hogy hűek maradjanak az eredeti koncepcióhoz és megtartsák az előnyeit.

Forrás: Mazda
Forrás: Mazda

Egyelőre úgy tűnik, hogy a jelenlegi generáció, vagyis az ND még marad egy darabig, az azonban elképzelhető, hogy készül majd belőle hibrid változat is. Ha tényleg így lesz, kíváncsian várjuk, hogy mit tudnak majd kihozni belőle.

Forrás: Autocar