Bemutatták az óriás Toyota-terepjárót

2023.02.10. 14:11

Az a jó a Toyota tágas, családi csapatszállítójában, hogy nem tűnik annak: hiszen a tapasztalat szerint sok olyan vásárló van, akinek az egyterűek fizimiskája nem dobogtatja meg a szívük. A Highlander viszont kellemes megjelenésű, oda lehet vele állni a ház elé, csak, hát a beszállás és a leghátsó üléssorok kényelme nem az igazi. Na de majd az új Grand Highlander!

Nem kisebb ígérettel állt elő a Toyota, minthogy a megnövelt változatban már felnőttek számára is elfogadhatóan méretezett harmadik üléssor váltja a szűkös padot. Tehát a Grand Highlander teljes értékűen 7 vagy 8 személyesnek tekinthető a korábbi 4+3 vagy 5+3 helyett.

Azt, hogy a pluszos Highlander mennyivel nagyobb, érzékelteti, hogy a második és a harmadik üléssor lehajtásával 2,8 köbméternyi szabad térrel lehet garázdálkodni, ami hozzávetőlegesen 400 liter többletet jelent a nem Grand kivitelhez képest.

A Grand Highlander három motorváltozattal lesz elérhető a kiválasztott piacokon. A 2,4-es turbós benzinmotor és a 2,5-ös hibrid mellé egy erősebb opció érkezik. A szintén 2,5-ös, de turbós benzinmotor mellé tervezett Hybrid Max legnagyobb rendszerteljesítménye 367 lóerő, a görbe 542 newtonméternél éri el nyomatékcsúcsát, ami várhatóan 6-7 másodperc között gyorsítja 100-ra a több mint két tonnás óriást.