2023.02.11. 09:38

Az Európai Unióban február 5-től tilos a finomított orosz kőolajtermékek, a gázolaj, a kerozin, a benzin és a fűtőolaj importja. Az orosz nyersolaj behozatalára vonatkozóan hasonló korlátozás lépett életbe december elején, amit viszonylag simán túlélt az európai olajpiac. A feldolgozott termékek forgalmazásának korlátozása azonban  nagyobb felfordulást okozhat . A MOL szerint Magyarországon nem lesz gond az ellátással, kérdés, a piaci kölcsönhatások milyen hatást gyakorolnak majd az árakra.

Beugrott a járőröző zsaruknak, hogy korábban már intézkedtek azzal a fiatal nővel szemben, akit Budakalászon újra vezetni láttak 2023. február 5-én. Újra, és pont ez volt a gond: a rendőröknek beugrott, pont azért jártak el vele szemben nem is olyan régen, mert jogosítvány nélkül, a vezetéstől eltiltás hatálya alatt ült volán mögé. Mindenképpen szerették volna megérdeklődni a kishölgytől, változott-e a helyzet azóta, de ő a kék villogó és a hangjelzés ellenére sem mutatott nyitottságot ennek a beszélgetésnek a lefolytatására.

Szerdán ismét Pofátlan(tan)ító akciót tartottak a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai. Az egyenruhások most is "civil jellegű", rejtett megkülönböztető jelzéssel ellátott autókkal portyáztak a városi forgalomban, kirívó szabálytalanság esetén pedig rávetették magukat az elkövetőkre.

Egy Rosztovban megrendezett ralin egészen furcsa jelenetsor játszódott le. A felvételeken először egy havas, csúszós kanyar felé közeledő raliautó látható, majd a kamera egy melltartóját kivillantó hölgy néző felé fordul, a versenyző pedig a hófalban köt ki.

Bezuhant a használtautó-import Magyarországon, éves szinten több mint 20 százalékkal. A top modellek között van a Golf, a Focus és a Passat. A márkarangsort a VW vezeti az Opel és a Ford előtt.

A Citroën főnök Vincent Cobée szerint hamarosan eljöhet a hobbiterepjárók végórája, mégpedig a villanyautók térnyerése miatt. Cobée érvelése szerint az autógyártók - amennyiben versenyképesek akarnak maradni - kénytelenek lesznek mellőzni a hobbiterepjáró szegmenst, hogy kisebb, könnyebb és hatékonyabb autókat gyártsanak.