Nem tartják meg többé a legendás GTI találkozót a Wörthi-tónál

2023.02.17. 12:56

Persze sok ilyen-olyan autós találkozó van a világban, de színvonalában, népszerűségében és hangulatában kevés olyan akad, mint az osztrák Wörthersee Treffen. A Wörthi-tónál 1982 óta megrendezett fesztiválon Európa Volkswagen rajongói gyűltek össze évről évre, hogy ünnepeljék a márka GTI modelljeit. Nemrég azonban Maria Wörth önkormányzata bejelentette: többé nem adnak otthont a rendezvénynek.

DSC01530

A közlemény szerint a település vezetősége környezetvédelmi kockázatot lát a találkozóban, mely szerintük veszélyezteti a tájék élővilágának egyensúlyát. "A helyi érdekek szellemében azon dolgozunk, hogy egy vonzó és fenntartható életteret hozzunk létre, mely a közösség minden tagja számára kedvező, függetlenül attól, hogy valaki csak néhány napot tölt nálunk, vagy egy egész életet." - nyilatkozta Markus Perdacher polgármester.

DSC01522

A találkozót a rajongók egyébként az elmúlt három évben annak ellenére is megtartották, hogy a rendezvény hivatalosan a koronavírus járvány miatt elmaradt. Ezen alkalmakon többször szükség volt a rendőrség beavatkozására, így könnyen elképzelhető, hogy ez is szerepet játszott az önkormányzat döntésében.

A0D7478

A hírekkel kapcsolatban a Volkswagen is megszólalt, mely egy ideje már hivatalosan támogatta a fesztivált. Közleményükben elmondták, szomorúan értesültek arról, hogy Maria Wörth nem ad többé helyet a fesztiválnak, azonban jelenleg is vizsgálják annak lehetőségét, hogyan tudnák ápolni és egyben tartani a GTI rajongók közösségét.