Meglóghatsz a Ferrarival (ami nem is Ferrari)

2023.02.18. 15:35

Ma már határozottan kultfilm státuszba került John Hughes 1986-os filmje, a Meglógtam a Ferrarival. Matthew Broderick mellett a film nem emberi főszereplője a magyar címben is említett Ferrari, ami első ránézésre egy 250 GT California Spyder. Legalábbis elsőre így tűnik, de a valóság az, hogy ez igazából nem egy igazi Ferrari.

A lényeget ott kell keresni, hogy már 1986-ban is borzasztóan drága és ritka volt egy ilyen Ferrari, hiszen nem járunk benne térdig: alig több, mint 100 darab készült. Azon túl, hogy pénzbe került volna, nyilván semmilyen autókért lelkesedő ember nem örült volna neki, ha bármilyen kár keletkezik egy ilyen autóban.

Így hát úgy döntöttek a film készítői, hogy készítenek egy replikát. Az alap egy MGB volt, arra építették fel a Ferrarira hasonlító, üvegszálas kasznit, aztán utolsó simításként belelógattak az orrába egy Ford V8-as motort. A végeredmény tényleg olyan mintha Ferrari lenne, de azért az eredeti típust jobban ismerők számára könnyen kiszúrható, hogy replikáról van szó.

Több ilyen replika is készült és most az egyik eredeti filmes autót árulják épp. A Bonhams aukciós ház hirdeti az autót, az árverés pedig március 2-án lesz majd. A replika Ferrari várható árát 350 ezer dollár és 450 dollár közé teszik. Ez átszámítva 128 millió forint és 162 millió forint közötti összegnek felel meg.

Forrás: Bonhams