Mi lakik 34 évnyi retek alatt?

2023.02.18. 16:52

Mindig izgalmas nézni azokat a videókat, ahol valami elképesztően koszos járművet vesznek kezelésbe, hiszen a végeredmény kivétel nélkül nagyon látványos. Ilyen esetekben nyilván nem nehéz lenyűgöző eredményt elérni, hiszen a kosz és a tisztaság közötti kontraszt még egy rossz állapotú autó esetén is szembeötlő.

Most egy olyan, 1974-es C3-as Corvette Stingray-t vettek kezelésbe, ami már 34 éve áll és gyűjti a koszt. A pajtában hagyott Corvette tisztításának a WD Detailing csapata állt neki. Az autó tulaja elmondta, hogy még 1982-ben vette a Chevy-t hirtelen felindulásból, majd 1989-ben le is támasztotta és azóta nem is nyúlt hozzá.

Nem volt könnyű az elmúlt 34 év a Stingray számára, hiszen azért egy pajta nem egy jól lezárt, tiszta garázs. Törmelék, por és sár is került rá gazdagon, sőt, még az egerek is kinézték maguknak és kéretlenül birtokba vették. A pajtából kiszedni sem volt egyszerű az autót, a java azonban csak ezután jött.

Kezdésnek a Corvette kapott egy alapos mosást, ahol lejött a lerakódások legnagyobb része. Majd a motortér következett, ami szintén egészen más fényben tündökölt a takarítás után. A különösen megdöbbentő, hogy elég könnyen be is tudták indítani az autót.

Később a beltér következett, ami az egerek miatt igen nehéz feladatnak tűnt, szét is szedték gyorsan, hogy jó alaposan kiporszívózzák. A nagyobb belső elemeket, mint például az ülés vagy a kárpit, már az autón kívül varázsolták újjá, a nehezebben bonthatókat pedig az eredeti helyükön.

Végső simításként az egész kaszni kapott egy teljes polírozást, illetve a gyári dísztárcsákat és a külső csomagtartót is gatyába rázták. A teljes takarítás végeredménye egészen lenyűgöző: a koszos, szomorúnak tűnő Corvette most már simán letagadhatna pár évet a korából. Ezeken túl még egy csomó mechanikai felújítás még biztosan kelleni fog, de reméljük, hogy végül teljesen használhatóvá válik az öreg Corvette.

Forrás: WD Detailing